A Delacon története

Ahol a jövő történik minden nap

1988

A Delacon alapítása

Helmut Dedl az ausztriai Steyreggben megalapítja a saját gyártóegységgel rendelkező Delacont. A korábbi években folytatott kutatásoknak és teszteknek köszönhetően a cég forradalmi takarmány-kiegészítővel tud megjelenni a piacon: a növényi hozamfokozóval. Ebben az évben nyílik meg a Delacon magyarországi értékesítői irodája is .

1992

A Delacon Csehország megalapítása

A Delacon Csehországban alapított leányvállalata azzal a céllal indult, hogy később ez jelentse a közép-kelet-európai piac központját .

1993

Termelési létesítmények korszerűsítése

A növényi alapú termékek növekvő népszerűsége és az üzleti sikerek magukkal hozták a létesítmények modernizációjának szükségességét. Emellett vadonatúj keverőüzemet is létesítettünk .

1994

A Delacon Szlovákia megalapítása

A Delacon képviselői és forgalmazói hálózata tovább nő. Különösen a közép-kelet-európai piac mutat érdeklődést a növényi alapú takarmány-kiegészítők iránt. A Delacon új irodát nyit Szlovákiában .

1995

Növekvő hálózat és termékpaletta

Leányvállalatainak és forgalmazói hálózatának köszönhetően a Delacon immár 12 európai és ázsiai országban van jelen. A növényi hozamfokozók egyre inkább többet jelentenek, mint az antibiotikumos hozamfokozók egyszerű alternatíváját. A természetes, és hosszú távon is működő megoldásaink sokkal nagyobb hatékonyságot mutatnak, mint a szintetikus összetevőkkel rendelkező termékek. Számos új termék kerül bevezetésre, melyek közül sok tartalmaz szaponinokat is, így csökkentve az állattartó telepek ammónia-kibocsátását .

1999

Egyre növekvő érdeklődés a fitogén anyagok iránt

A növényi hozamfokozók iránti kereslet egyre nő. A Delacon immár több mint 30 országban forgalmazza termékeit .

2000

Az általunk nyújtott magas minőséget hivatalosan is elismerik

Tevékenységünk minden területén fontosnak tartottuk és tartjuk ma is a magas minőséget. Ezt számos minőségbiztosítási rendszer tanúsítja (ISO 9001) .

2001

A K&F az egyik fő erősségünk

A kutatás és fejlesztés (K&F) a kezdetektől fogva cégünk erőssége. A Delacon folyamatosan jelentős mértékben fektet be a kutatás-fejlesztésbe, hogy innovatív termékeket állíthasson elő a legmodernebb technológia felhasználásával. A standard gázkromatográfiás módszerrel lehetőség van az additívek felhasználásának követésére a késztakarmányokban. Ezen felül a Delacon kifejlesztett egy hőnek ellenálló kapszulázási eljárást a termékek illékony komponenseinek a stabilizálása érdekében .

2002

Innovációt és teljesítményt elismerő díj a Delaconnak

A Delacon elnyeri az üzleti sikerekért járó, arany fokozatú PEGASUS-díjat. A kis- és középvállalkozások között első helyen áll a Delacon az innováció, az exporttevékenység és a környezeti profitabilitás tekintetében. Ugyanebben az évben megalapítják a Delacon Kft.-t, mely a magyarországi értékesítési irodából nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan újabb minőségi tanúsítványokat kap a vállalat (ISO 9001:2000 és HACCP) .

2003

Globális terjeszkedés és teljes nyomon követhetőség

Elindul az Ázsiai-Csendes óceáni Regionális Iroda. A Delacon emellett QS-partnerré (német minőségi standard) válik, ahogyan megkapja a holland GMP-13/QC tanúsítványt is. Minőségirányítási programjainak köszönhetően a Delacon minden szempontból megfelel az EU 178/2002-es, teljes termelési nyomon követhetőségre vonatkozó előírásának. A 2002/91-es EU-szabályozás alapján számos termékét biogazdálkodásra alkalmasnak nyilvánítják .

2004

A Delacon Lengyelország megalapítása

A nemzetközi növekedés újabb lépéseként a Delacon megalapítja Lengyelországban található leányvállalatát .

2005

A gyártóegységek ismételt modernizációja

Annak érdekében, hogy a jövőben is a lehető legmagasabb minőségű termékeket kínálhassa, a Delacon új egységet nyit Steyreggben, és teljes mértékben megújítja gyártási üzemeit. A kezdetektől fogva hittünk a természet kínálta megoldásokban, a Delacon sikerei pedig többszörösen alátámasztják mindezt. Az adminisztrációs központ és a gyártási egységek különválasztása további lehetőségeket biztosít a terjeszkedésre és a korszerűsítésre .

2006

Az első kiemelt rendezvényünk

A Delacon szervezi az első Performing Nature Symposium elnevezésű szakmai találkozót. A bécsi rendezvényen a piac legelismertebb képviselői osztják meg az állattartással kapcsolatos legújabb tudományos eredményeket. A szimpózium hatására jelentős változások lépnek életbe a vállalat stratégiájában és a globális takarmánypiac egészében is .

2007

Ott vagyunk mindenhol, ahol szükség van ránk

A Delacon újabb leányvállalatokat alapít: a Global Sales Office-t Franciaországban valamint a Delacon USA-t az Egyesült Álamokban. A cég ebben az évben újabb mérföldkőhöz érkezik: megkapja a FAMI-QS tanúsítványt .

2009

A forró pont Görögországban

A második Performing Nature Symposiumot Krétán tartják, ahol 25 ország 250-nél is több képviselője gyűlik össze. A kétnapos rendezvényen 18 előadó osztja meg értékes tapasztalatait és eredményeit az állattartás és takarmányozás legújabb trendjeivel kapcsolatban .

2010

Markus Dedl az új vállalatvezető; megalapul a Delacon Kína

2010-ben a cég alapítója, Helmut Dedl a Delacon és leányvállalatai teljes irányítását és minden tulajdonjogát átadja fiának, Markus Dedlnek. Ebben az évben megnyílnak a Delacon Biotechnik GmbH irodái Sanghajban és Pekingben .

2011

A Delacon megnyitja saját kutatóközpontját

Megnyitják a Delacon saját kutatóközpontját. Tervezése során figyelembe vettek minden olyan igényt, melyek a kutatások során garantálhatják a legjobb eredményeket .

2012

Úttörő szerep az első fitogén takarmány-kiegészítő kifejlesztésében

A Delacon az első és egyetlen olyan gyártó, melynek növényi hozamfokozóját az EU is hivatalosan elismeri állati takarmány-kiegészítőként. Miután átment a rendkívül szigorú, minőséget, biztonságot és hatékonyságot figyelő független vizsgálaton és értékelésen, a FRESTA® F a regisztrációja során a legmagasabb minőségi besorolást kapja .

2013

Újabb kapacitásbővülés

Dupla ok az örömre: a Delacon 25. születésnapját ünnepli, emellett tovább bővítette a gyártóüzemek méretét, melynek köszönhetően azok kapacitása megtriplázódott. A 2013-as év rekordot hozott piaci szempontból, melynek köszönhetően a Delacon globális szinten is tovább nőtt .

2014

Itt az idő az újabb fejlesztésekre

A Delacon ad otthont az immár harmadik alkalommal meghirdetett Performing Nature Symposiumnak, melyen több mint 350 vendég, köztük vásárlók, forgalmazók, vezető tudósok, közgazdászok és a takarmányozási szektor vezetői vettek részt. Az esemény lehetőséget teremt, hogy megvitassák az állati takarmányozás jelenlegi és jövőbeli kihívásait, emellett megosszák egymással a legjobb és leginkább innovatív megoldásokat. A Delacon rögtön ezután bemutatja új vállalati arculatát, mellyel legelőször a 2014-es Eurotieren jelenik meg .

2015

A termékfejlesztési részleg újraszervezése

A Delacon átformálta Kutatási & Fejlesztési, Termékmenedzsment és Innovációs részlegét. A hatékonyság növelése érdekében a korábban külön működő csoportok ezentúl egy divízióba tartoznak, melynek neve Termék & Innováció. Az új divízió vezetője az eddig a baromfikutatásért felelős Dr. Jan Dirk van der Klis lett. .

2016

Mérkőzés a természetben – két vezető vállalat kizárólagos együttműködése az amerikai piacon

A Delacon hosszú távú partneri kapcsolot épít a Land O' Lakes Inc.-vel az amerikai piacon és ezzel a lépéssel a növényi takarmány adalékanyagok kizárólagos forgalmazójává vált a PMI Nutritional Additiv-nél.

2017

Törekvés az aranyért: A Delacon megkapja a második fitogén tenyésztéstechnikai takarmány adalékanyag engedélyét és mindemellett stratégiai partnerkapcsolatba lép a Cargillel

Az Európai Bizottság sikeres engedélyezésével a Delacon az első és egyetlen olyan növényi takarmány-adalékanyag gyártó, amely két tenyésztéstechnikai termékkel rendelkezik a portfóliójában.

Miután a Fresta © F a takarmány-adalékanyagok nyilvántartásba vételének legmagasabb minősítését szerezte meg 2012-ben, a baromfitermék Biostrong © 510 EC szintén elérte ezt a tudományos arany fokozatot.


Ezen túlmenően a Delacon és a Cargill megállapodtak egy globális stratégiai partnerségben, amely az Egyesült Államokon kívüli piacokra összpontosít. Ez a partnerség olyan sikeres együttműködésre épül, amelyet mindkét vállalat az elmúlt években épített azzal a céllal, hogy tovább bővítse a fitogén takarmány-adalékanyagok piaci jelenlétét.

2018

Title

Text