Kutatás & Fejlesztés

Az új eredményekhez kemény munkára van szükség

Az innováció különbözteti meg a vezetőt a követőtől

Komolyan vesszük vezető szerepünket a fitogén hozamfokozók piacán, ezért különös figyelmet fordítunk a kutatásokra és fejlesztésekre.

A folyamatos innováció mindig is cégünk egyik fő mozgatórugója volt, ennek is köszönhetjük nemzetközi sikereinket. Kutatási és fejlesztési csapataink az állati takarmányozás minden területével foglalkoznak, legyen szó baromfiról, sertésről vagy kérődzőről.

A Delacon kutatásai a következőkre irányulnak:

  • Tápanyag-emészthetőség
  • Takarmány-értékesítés
  • Az üvegházhatást okozó gázok és ammónia termelésének visszaszorítása
  • Betegségmegelőzés és egészséggondozás

Kutatásaink során a fő célunk, hogy olyan növényi vegyületekre és kombinációkra leljünk, melyek különösen hatékonynak bizonyulnak az állati takarmányozás során - ide tartozik a takarmányhasznosulás, a napi gyarapodás mértékének növelése, a fertőzések és betegségek megelőzése valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentése.
A Delacon kutatási történetének négy mérföldkövére különösen büszkék vagyunk:

Kiterjedt globális kutatási hálózat

A több mint 20 országban megtalálható kutató-labóratóriumainkban számos különböző kutatási projekt fut egyszerre, melynek köszönhetően valóban globális tudásbázissal rendelkezünk - Brazíliától egészen Kínáig.

Nyomon követhetőség

A Delacon saját kutatási laboratóriummal rendelkezik Steyreggben. Ez lehetővé teszi, hogy a beérkező nyersanyagoktól kezdve a késztermékekig minden egyes összetevő minőségét folyamatosan ellenőrizhessük. Emellett a teljes gyártási folyamat során garantáljuk a nyomon követhetőséget, beszállítóinktól egészen a vásárlókig.

Saját kutatási központ

2011-ben megnyitottuk Csehországban a Performing Nature Research Center (PNRC) elnevezésű központot. A valódi különlegességnek számító, legkorszerűbb technológiával rendelkező központ az egyetlen, kizárólag egy vállalat tulajdonában lévő ilyen jellegű létesítmény. A központban így lehetőség van arra, hogy termékeinkkel kapcsolatban a lehető legnagyobb pontossággal és biztonsággal végezhessük vizsgálatainkat.

Arany minősítés

A Delacon az egyetlen olyan cég, mely az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által regisztrált, tisztán növényi eredetű takarmány-kiegészítővel rendelkezik - ez a sertések számára kifejlesztett Fresta F. Az arany minősítés garantálja, hogy termékeink biztonságosak és egyúttal kivételesen hatékonyak.

A kutatási részlegnél folyó munkánkat három részre oszthatjuk:

  • kutatások (megfigyelés, in-vitro vizsgálat, belső in-vivo vizsgálat)
  • ellenőrzés (in-vivo vizsgálatok független kutatóintézetekkel közösen)
  • bemutatók (szabadtéri bemutatók és takarmányozási szaktanácsadás)

Kutatási eredményeinknek és páratlan globális tudásbázisunknak köszönhetően termékeink állandó magas minőséget képviselnek. Ennek valamint az Uniós regisztrációnak köszönhetően termékeink egyértelműen kimagaslanak a mezőnyből.