Növényi alapú hatóanyagok

A növények erejével a jobb teljesítményért

Ellenőrzött - Hatékony - Biztonságos & EU-konform

A növényi hozamfokozók, melyeket sokszor találóan csak "botanikáliáknak" is neveznek, olyan természetes adalékanyagokból állnak, melyek összetevőit kizárólag gyógynövények, azok kivonatai és esszenciális olajaik képezik .

A számos hatóanyagnak köszönhetően a növényi hozamfokozók sokkal többet nyújtanak a takarmány ízének és állagának egyszerű javításánál. Az állatállomány általános étrendjéhez adva javítják annak minőségét, így növelve az állatok produktivitását és teljesítményét .

Az elvárás, hogy a takarmány segítségével is javítani lehessen az állatok teljesítményén, lehetőséget nyújt arra, hogy a fitogén termékek széles körben is elterjedjenek. Ezek a kizárólag növényi eredetű adalékanyagok nem csak az állati eredetű termékek minőségének javításához járulnak hozzá, hanem minden szempontból megfelelnek az egyre szigorúbb élelmiszer-biztonsági és mezőgazdasági szabályozásoknak is. A növényi alapú, fitogén takarmány-kiegészítők a jövőben az állati takarmányozás alappillérei lehetnek .

Már bizonyított – egyenesen a természetből

A gyógyhatású növények régóta szerves részét képezik az emberi táplálkozásnak és gyógyászatnak egyaránt. Noha számos ilyen növény gyógyhatását csak az elmúlt évtizedekben bizonyították klinikai kutatásokkal, használatukra vonatkozóan már az időszámításunk előtti Mezopotámia területéről is származnak bizonyítékok .

Ezeket a növényeket azonban nem csak emberek gyógyítására használták - a történelem során mindig is jellemző volt a különböző olajok és fűszerek állattartás során történő alkalmazása. Az elmúlt években - különösen az antibiotikumos hozamfokozók 2006-os betiltását követően - éles emelkedés volt tapasztalható a növényi takarmány-kiegészítők iránti keresletben. A mesterséges anyagok száműzetésére vonatkozó termelői és vásárlói igények is azt kívánták meg, hogy az élelmiszer-előállítás során természetes és környezetbarát alapanyagokat használjanak. A fitogén takarmány-kiegészítők népszerűségének növekedése azóta is töretlen .

Mi valóban értjük a növényeket

A magas minőségű fitogén hozamfokozók elsősorban a bennük található növényi eredetű anyagoknak köszönhetik hatékonyságukat. Noha ezek a hatóanyagok minimális mértékben eddig is részét képezték a takarmányozásnak, szakértő feldolgozásukkal és adagolásukkal minden korábbi elképzelést felülmúló hatékonyságot érhetünk el velük .

Az éveken át tartó kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően ma már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen módon válasszuk ki a takarmányozás szempontjából leginkább hatékony növényi összetevőket. Óriási tapasztalatunk jelenti a kulcsot a fitogén adalékanyagok megbízható, hatékony és biztonságos alkalmazásához. Mind a mai napig a Delacon az egyetlen olyan cég, mely az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által regisztrált, tisztán növényi eredetű takarmány-kiegészítővel rendelkezik - ez a Fresta F.

Termékeink minden egyes összetevője kizárólag növényi eredetű - ez nem véletlen, a fitogén összetevők ugyanis minden tekintetben sokrétűbb hatékonyságot mutatnak az állati takarmányozás során, mint bármelyik szintetikus kiegészítő .
Évtizedes kutatásainkból és fejlesztéseinkből adódó tapasztalatunk valamint az általunk használt természetes anyagok olyan magas minőségű termékekben egyesülnek, melyeket szakértőink kizárólag az állatok igényeinek megfelelően alakítottak ki .